Rovaniemen Asemaravintolan arvosana Googlen kautta annettujen arvostelujen perusteella on 3,9 pistettä viidestä mahdollisesta. Arvosteluista saatujen pisteiden keskiarvoa painaa alas aikaisempi, pitkäksi venynyt kahvilakausi.

Assa aloitti uudistuneen ravintolatoimintansa viime syksynä yli vuoden kestäneen remontin jälkeen. Neljäntoista kuukauden ajan toimittiin kahvilana ja tämä näkyi myös asiakkaiden arvioinneissa siten, että lounaaseen ja A’ la Carte -listaan tottuneet matkaajat kertoivat tilanteesta myös netissä.
– Kyllähän meistä riippumattomista syistä pidentynyt pitkä remonttikausi raastoi omiakin hermoja, Assan Kari Pyykkönen toteaa.

Google-arvosteluita on tällä hetkellä 60 kappaletta, joista arviolta yli puolet on uudistetun ravintolan aikakaudelta. Pääosin neljän ja viiden tähden arvosteluissa kehutaan ruokaa, palvelua ja ravintolan viihtyisyyttä. Vähemmän pisteitä antaneet ovat puolestaan moittineet kasvisruokavaihtoehtojen vähäistä määrää ja koirakieltoa, mikä ei kuitenkaan ole voimassa. Koiran kanssa on voinut saapua Assalle jo useiden vuosien ajan.
– Meillä kun käy monenmaalaisia asiakkaita, voi kielimuuri joskus vaikeuttaa kommunikointia. Pyrin olemaan yhteydessä kaikkiin reklamaatiota antaneisiin asiakkaisiin, jos mahdollista. Virheistä opitaan, Pyykkönen sanoo.

Palautteet paperilla kiitettäviä

Assalle on mahdollisuus antaa palautetta myös perinteisin keinoin ravintolapöydistä löytyvien palautelomakkeiden kautta. ”Vanhan kunnon ajan” analogista palautetta annetaan jopa enemmän kuin digitaalisia kommentteja: Vuodessa paperille kirjoitettua palautetta on tullut perinteisesti noin 350 kappaletta, siis melkein yksi palaute per päivä -vauhtia. Sama tahti vaikuttaa jatkuvan myös ravintolan uusiuduttua.
– Ennen digiaikoja palautelomakkeet toimivat toimintamme ohjenuorana ja edelleenkin niillä on suuri merkitys. Kaikki palautteet luetaan innolla, Kari Pyykkönen toteaa.

Palautelomakkeiden sisältö on erittäin positiivista. Erityisesti aamiaispöydän paluu ja palvelun nopeus sekä ystävällisyys ovat olleet kehumisen kohteena viimeisen puolen vuoden aikana.

Muutamia poimintoja uusimmista Google-arvosteluista

– Hyvä, että asemalla on kahvila/ravintola. Koirat olivat tervetulleita mikä iso plussa junaa odottaessa. Ruokaa sai tilattua pizzasta poronkäristykseen. Vielä kauramaitoa kahvin kanssa niin… Tammikuu 2019/January 2019. Joona Saloranta.
– I try hot chocolate while waiting the next bus. The waitress so kind and give information about bus and train well. Tammikuu 2019. Cristita Margaretta.
– Viihtyisä ja mukava paikka! Hyvä ja ystävällinen henkilökunta! 😊 Marraskuu 2018/Novemeber 2018. Jari Murtomäki.
– Hyvä palvelu, pizzaa sai ennen yölinjan lähtöä itsenäisyyspäivän illalla. Joulukuu 2018/December 2018. Reijo Blomberg,
– Klasse Umgebung (Class environment), Nette Leute (Nice people). Herrlich Winterlandschaft (Gorgeous winter landscape). Tammikuu 2019. Klaus Kolze.

Assa sai TripAdvisor -matkailusivustolla 10 arvostelun pohjalta arvosanaksi 4,5/5.

Google-arvostelut saat näkyviin, kun kirjoitat Googleen hakusanaksi Rovaniemen Asemaravintola. Arvostelut näkyvät sivulla oikealla.